Brökelmann - Pereţi cortină Sistem W50

Aluminiu + Sticlă = Funcţionalitate + Estetică.

Cu o experienţă vastă de peste 40 de ani în producţia de profile de aluminiu, FW Brökelmann Aluminium - Germania oferă soluţii tehnice moderne cu un design deosebit şi de cea mai înaltă calitate pentru ferestre, uşi, faţade, pereţi cortină.

Faţadele din sticlă si aluminiu, autoportante cu proprietăţi termo si fonoizolatoare poartă numele uzual de "perete cortină", adaptarea in limba română a denumirii "courtain wall" din engleză. Structura se poate aplica pentru planuri verticale, pentru cele înclinate cu pantă negativă sau pozitivă, dar şi pentru acoperişuri (luminatoare si cupole). Pereţii cortină reprezintă o modalitate facilă de a "îmbrăca" o construcţie, timpul de execuţie a lucrării este mic, iar întreţinerea acestora este relativ ieftină şi uşoară. Exista mai multe tipologii, dintre care cele mai cunoscute sunt cel clasic cu profile care acoperă vizibil sticla atât pe verticală, cât şi pe orizontală, cel semi-structural la care se observă doar un contur de aluminiu care rigidizează prinderea, şi cel structural în care de la exterior se vede numai sticlă, aplicată pe profilele de aluminiu prin sigilare cu un produs siliconic special.Transparenţa, reflexivitatea şi greutatea mică sunt caracteristici cheie ale arhitecturii moderne. Aspectul faţadei este determinat de combinarea materialelor inovative. În sistemul de pereţi cortină W50, sticla şi profilele de aluminiu sunt alăturate pentru a face faţă solicitărilor statice cu reducerea greutăţii. Sistemul combină in mod armonios cerinţele structurale cu cele estetice fără să-şi compromită funcţionalitatea şi performanţa. Dimensiunile profilelor de aluminiu asigură libertatea de a alege diverse volume interioare şi exterioare.

Cu o lăţime de 50mm şi până la 230mm adâncime, în funcţie de solicitările statice, W50 este folosit la construcţia pereţilor cortină în birouri şi clădiri comerciale, şcoli, săli de sport, bănci şi hoteluri. Sistemul W50 asigură un aspect plăcut. Profilele speciale de aluminiu, montanţii, traversele, profilele de colţ interior sau exterior, capacele ornamentale, asigură un rezultat simetric (50mm) la finalul construcţiei. Sunt disponibile game largi de accesorii şi capace ornamentale.

Caracteristicile sistemului Brökelmann W50:

  • 50mm lăţime.
  • Posibilitatea obţinerii unui aspect diferit prin utilizarea unei varietăţi mari de capace ornamentale.
  • Izolaţie termică corespunzător standardului DIN V 4108-4.
  • Conservarea maximă a energiei.
  • Izolare acustică optimă.
  • Hidroizolaţie totală.
  • Montant cu adâncimea până la 230mm pentru a face faţă tuturor solicitărilor statice.
  • Conform specificaţiilor tehnice pentru folosirea sticlei.
  • Îmbinări realizate din aluminiu sau oţel inoxidabil.