Aluminiu compozit

Aluminiul compozit este un produs tehnologic avansat ale cărui caracteristici unice uşurează proiectarea. Suprafeţele curbe şi drepte în culori vii, dau un aspect inedit clădirilor de orice tip. Atractiv şi flexibil, aluminiul compozit reprezintă soluţia ideală pentru placarea metalică a suprafeţelor interioare şi exterioare. Materialul este uşor, rezistent şi izolant, asigurând astfel în mod eficient nivelul energetic al clădirii. De asemenea, este uşor modelabil într-o gamă variată de forme şi se montează uşor. Aluminiul compozit este un cadru compozit de primă clasă, de tip stratificat, format dintr-un nucleu netoxic din polietilenă bine lipit între folia subţire de aluminiu şi foile de legătură. Foile sunt produse cu diferite grosimi ale nucleului de 2, 3 şi 5mm pe foi de aluminiu de 0,5, cu grosimea foilor de 1000, 1250, 1500 şi 2000mm şi lungimi cuprinse între 1000 şi 5000mm. Astfel, grosimea totală este de 3, 4 şi 6mm.

Lipirea foilor de aluminiu de nucleu se face la presiune ridicată a celor trei părţi (două foi de aluminiu şi substanţă adezivă împreună cu polietilenă) în cilindrii, având ca rezultat crearea unei suprafeţe foarte rezistente şi rigide a cadrului compozit. Aluminiul compozit este recomandat cu precădere clădirilor aflate în zone industriale şi urbane poluate, deoarece cadrele nu necesită întreţinere, iar curăţarea lor este simplă. Proiectarea unei clădiri poate da un caracter aparte întregii zone în care se află, chiar şi unui oraş. În epoca modernă, inovarea continuă a designului îi acordă produsului cel mai bun aliat al arhitecţilor. Este important să menţinem frumuseţea mediului înconjurător. Fiecare construcţie în spaţiu deschis necesită un studiu special. Puncte de plată pe autostrăzi, benzinării, clădiri industriale, canale, toate trebuie să se contopească în mod natural cu mediul înconjurător.

Avantaje

  • Raport ideal rezistenţă / greutate
  • Rigiditate sporită
  • Tehnici de modelare simple, deoarece este uşor, în afară de uşurinţa de modelare şi montare, sunt necesare puţine cunoştinţe tehnice şi timp de montare, comparativ cu metodele de lucru tradiţionale.
  • Montare rapidă, se fixează direct şi foarte rapid.
  • Rezistent la condiţii meteorologice nefavorabile (expunere şi temperatură), testele amănunţite la care este supus pe durata procesului de producţie sunt o garanţie pentru rezistenţa materialului la condiţii meteo nefavorabile.
  • Caracteristici excelente UV, mulţumită cărora îşi menţine culoarea după o îndelungată expunere la soare.
  • Întreţinere uşoară – finisaj prin pulverizare, rezistent la poluare, la acizi şi săruri. Cadrele se pot curăţa uşor, cu un detergent slab, mulţumită suprafeţelor netede.
  • Produsul final cu suprafeţele curbe şi drepte, în culori vii, oferă o nouă fineţe clădirilor de orice tip. Atractiv şi flexibil, aluminiul compozit este soluţia de placare metalică ideală pentru suprafeţele interioare şi exterioare ale clădirilor, noi sau vechi.

Faţade ventilate

Sunt sisteme de construcţii complexe care oferă atât calitate estetică, cât şi izolaţie eficientă, permiţând economisirea energiei. Sunt compuse dintr-un înveliş metalic exterior, un spaţiu intermediar cu aer cu o grosime de cel puţin 40 mm, o structură secundară confecţionată în general din aluminiu, fixată pe clădire şi un strat izolant instalat cu siguranţă pe zidul exterior al clădirii. Funcţiile principale ale învelişului metalic exterior sunt estetice şi de protecţie. Golul intermediar asigură activarea ventilaţiei naturale, necesară pentru funcţionarea de ansamblu a sistemului. Structura secundară din aluminiu asigură stabilitatea învelişului exterior, iar stratul izolant, confecţionat de obicei din cadre autonome cu vată de sticlă, oferă stabilitate termică suficientă.